2023 UBA-UMA studie: opmerkelijke evoluties bij lokale spelers en video

Het nieuwe benchmarkonderzoek UBA-UMA over netto media-investeringen in België wijst video en lokale spelers aan als de grote winnaars. Het media-aandeel van digitale kanalen stijgt tot 35,1% in 2022 in vergelijking met 34,3% in 2021 in de verschillende media van…
4 april 2023

Het nieuwe benchmarkonderzoek UBA-UMA over netto media-investeringen in België wijst video en lokale spelers aan als de grote winnaars.

Het media-aandeel van digitale kanalen stijgt tot 35,1% in 2022 in vergelijking met 34,3% in 2021 in de verschillende media van de sector.

Als we kijken naar de digitale investeringen, zien sociale media hun aandeel dalen (van 28,5% in 2021 tot 26,4% in 2022). Display kent ook een lichte daling: van 25,2% naar 24,1 % tussen 2021 en 2022.

Maar het is vooral bij video waar we een stijging vaststellen van 19,8% in 2021 naar 21,4% in 2022!  En dat is goed nieuws: IPM biedt één van de meest uitgebreide en kwalitatieve video-inventarissen op de Belgische markt en genereert nu een bereik van 50 miljoen streams per maand! Op nationaal niveau bereikt ons nationaal video-aanbod Tboo and more 3,5 miljoen viewers per maand.

Netto digitale investeringen van adverteerders en agentschappen tussen 2021 en 2022 per digitaal kanaal (in marktaandelen)

Agentschappen geven de voorkeur aan lokale spelers!

Volgens de studie is 78,3% van de netto media investeringen van UMA-leden (offline en online) afkomstig van lokale mediabedrijven. Op digitaal gebied wordt bijna 80% van de investeringen in displaycampagnes gedaan door een lokale speler. Het percentage is ook gunstig voor Belgische uitgevers in het videoformaat (53,9%).

« De resultaten van de 2023 UBA-UMA studie zijn in lijn met de waarden die IPM al lange tijd uitdraagt binnen de mediasector », zegt Mathias Beke, onze nieuwe Head of digital. « Onze mediaregie heeft altijd geloofd in de kracht van lokale ecosystemen, het belang van “context” en van gepersonaliseerde relaties met de sector. De strategische ontwikkeling van de IPM video-inventarissen is een groot succes en dat gaan we verderzetten. »

De nieuwssites van IPM (La Libre, La DH Les Sports +, L’Avenir, Moustique en Paris Match) bieden unieke premium contexten op de Franstalige Belgische markt.

Als u de resultaten van het onderzoek wilt zien, kunt u terecht bij de United Brand Association (UBA) of de United Media Agencies (UMA).

Gefascineerd? Wij bieden glansrijke video’s die uw merk promoten bij het Franstalig publiek. Contacteer  Caroline Bossaert – Head of Sales – Direct Market et Sibylle de Meeûs – Head of Sales – Agencies Market.

Onze ratecard digitale hier.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

De polls die in samenwerking met de RTBF werden uitgevoerd in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 - waarvan de eerste op 12 oktober werd gepubliceerd - maken deel uit van de verschillende onderzoeken om te peilen naar politieke attitudes. “Voor de politieke...

Onze apps zijn vernieuwd!

Onze apps zijn vernieuwd!

Een van IPM's hoofdprojecten sinds het begin van 2023 was het pimpen van de DH, La Libre en L'Avenir apps. Missie geslaagd met de lancering van de vernieuwde DH app die werd uitgebracht op 27/11. De volgende twee staan gepland voor het einde van het jaar. Maar waarom...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !