La Libre Eco : uw belangrijkste afspraak met de economie in België

Volgens de CIM-studie is het aantal lezers van La Libre tussen 2020 en 2022 met 35% gestegen. Eén van de redenen voor dit succes komt ongetwijfeld van de economische bijlage: La Libre Eco. Een groot succes zowel in print als…
3 november 2022

Volgens de CIM-studie is het aantal lezers van La Libre tussen 2020 en 2022 met 35% gestegen. Eén van de redenen voor dit succes komt ongetwijfeld van de economische bijlage: La Libre Eco. Een groot succes zowel in print als digitaal.  

« We zijn leader in de sector van economische berichtgeving », verklaart Sophie Vanderwinkel, General Manager bij IPM Advertising.

La Libre Eco is de bijzondere bijlage van La Libre du Weekend. Elke week brengen we onze lezers het meest interessante economisch nieuws uit België en het buitenland. Economische en financiële fenomenen worden ontcijferd door onze vakjournalisten en door vooraanstaande experts in hun respectievelijke vakgebieden.

Op het digitale, is La Libre Eco een hit: gemiddeld 181.000 unieke surfers per week, ver voor zijn Franstalige concurrenten! (CIM, internetstudie, average augustus 2022).

« Wij informeren, u beslist »

De sleutel tot succes? La Libre Eco brengt scherpe analyses, maar ambieert tevens om de economische fenomenen toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek. « Dat we dicht op de markt zitten blijkt uit onze keuze van kwesties en onderwerpen. We brengen ze altijd in verband met concrete kwesties gelinkt aan het bedrijfsleven en de economie. Onze slogan is nog nooit zo opportuun geweest: wij informeren en u beslist! », vervolgt Sophie.

La Libre Eco komt tegemoet aan de behoeften van de adverteerders: « Veel banken en financiële instellingen wensen te communiceren over duurzaam beleggen. La Libre Eco en onze verschillende titels zijn de ideale media om contentstrategieën te ontwikkelen, zowel op het web als in print. Deze media bieden u ook de mogelijkheid om financiële berichten en bijeenroepingen voor vergaderingen te publiceren », herinnert Caroline Bossaert, Head of Sales Direct Market. 

Crossmediale uitbreidingen

Naast La Libre Eco die elke zaterdag verschijnt, wordt op 7 december ook de bijlage « Investissement, Epargne et Patrimoine » (Beleggen, Sparen en Erfgoed) ingevoegd bij La Libre.

We brengen ook een speciaal dossier « Entreprise de demain » (De onderneming van morgen) uit op 2 december 2022.  

We blijven uiteraard ook aandacht schenken aan andere belangrijke categorieën zoals ‘éco-fin’. Met ons IN-MAIL-product kunnen we ook onze lezers bereiken die zich hebben geabonneerd op onze newsletters met betrekking tot economie. 

In televisie,nodigt LN24 deskundigen uit afkomstig van de economische en financiële sector om in gesprek te gaan tijdens de uitzendingen. 

Sommige weken zijn gewijd aan specifieke thema’s zoals « la durabilité » (duurzaamheid) (7/11/22) en « l’emploi » (werkgelegenheid) (28/11/22). 

Meer in het algemeen, biedt IPM veel advertentiemogelijkheden en -formaten om u te helpen een publiek met interesse voor economisch nieuws te bereiken.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...