IPM, nummer 1 op gebied van video!

Volgens het CIM is IPM één van de grootste producenten van videostreams in België. In het zuiden van het land verovert IPM zelfs de eerste podiumplaats. Mathias Beke, Head of Digital bij IPM verduidelijkt: “Met video versterken we de synergie…
11 mei 2023

Volgens het CIM is IPM één van de grootste producenten van videostreams in België. In het zuiden van het land verovert IPM zelfs de eerste podiumplaats.

Mathias Beke, Head of Digital bij IPM verduidelijkt: “Met video versterken we de synergie tussen onze verschillende media en maken we gebruik van onze redactionele vaardigheden om ons publiek relevante content aan te bieden die is afgestemd op hun voorkeuren.”

De kracht van context

Bij het schrijven van hun artikels, “denken” onze journalisten voortaan “in tekst en video”. IPM investeert ook fors in audiovisuele productie. Elke week produceert een team van multimedia-journalisten tussen 300 en 400 video’s op onze sites.

We integreren de video- en audiostreams van LN24 en LNRadio op onze nieuwsplatforms (La Libre, La DH Les Sports+ en L’Avenir, Moustique en Paris Match). In totaal genereren we bijna 50 miljoen streams per maand!

Volgens de strategische videoplanning die in ToVA (Total Video Advertising planner van het CIM) wordt gesimuleerd, maakt het IPM-aanbod het bijvoorbeeld mogelijk om een lineaire televisiecampagne in de leeftijdscategorie 25-54 jaar met 4 punten te doen stijgen. Bovendien maakt het gecombineerd lokaal aanbod het nu mogelijk een reach te realiseren die gelijkwaardig is aan die van de internationale platforms, met een veel beter rendement.

Onze websites bevatten ook een videotabblad waar onze audiovisuele content wordt gepubliceerd.  In deze sectie zijn er verschillende korte formats zoals Vestiaire of de content van de rubriek Insolite of de alternatieve en extreme sporten met Freeride.

Wij bieden verschillende videoformaten aan. Het resultaat voor uw advertenties? De verhoogde aandacht van onze surfers en één van de grootste en meest kwalitatieve inventarissen op de markt.

Heel wat bereik en formaten  

Mathias Beke benadrukt dat het IPM-aanbod inspeelt op de specifieke behoeften van de adverteerders: « pre-roll-formaten, korte filmpjes die vóór de gekozen content worden vertoond, en InRead-formaten, die worden geactiveerd wanneer de gebruiker door een artikel scrolt ».

« Ons aanbod levert een stevige incremental reach op voor broadcast campagnes, ter aanvulling en verbetering van het bereik van traditionele tv-campagnes, maar we bieden ook fine-targeting op basis van gedragsgegevens van gebruikers » onderstreept Mathias.

Dit stelt adverteerders in staat de doeltreffendheid van hun campagnes te optimaliseren door de juiste boodschappen op het juiste moment aan het juiste doelpubliek te bezorgen. Een echte meerwaarde, vooral omdat IPM zeer competitief is in termen van metrics en resultaten!

Op zoek naar een groot nationaal bereik? Ons videopakket TBOO & more, met ruim 4 miljoen unieke maandelijkse bezoekers, is ideaal voor uw awareness!

Enkele cijfers

50 miljoen videostreams per maand bij IPM

75% video completion rate

90% viewability rate

Meer informatie is beschikbaar op onze rate card of bij onze sales Sibylle of Caroline ! 

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...