De video-inventaris van IPM krijgt de hoofdrol op ToVa

De inventaris van IPM staat hoog gerangschikt, vanwege haar sterke positie en kwalitatief publiek. Het CIM heeft TOVA (Total Video Advertising Planner) gelanceerd in samenwerking met het marktonderzoeksbureau GfK. Zijn doel? Een unieke simulatie-tool voor het inschatten van het bereik…
7 maart 2023

De inventaris van IPM staat hoog gerangschikt, vanwege haar sterke positie en kwalitatief publiek.

Het CIM heeft TOVA (Total Video Advertising Planner) gelanceerd in samenwerking met het marktonderzoeksbureau GfK. Zijn doel? Een unieke simulatie-tool voor het inschatten van het bereik tussen een online videocampagne en een traditionele videocampagne.

Ook al staat de tool nog in de kinderschoenen, het is een kleine revolutie in de wereld van de Belgische media. Daarom heeft ons mediabureau, als lid van de Internet Commissie, de ontwikkeling van het project met bijzondere aandacht gevolgd.

De inventaris van IPM staat hoog gerangschikt, vanwege haar sterke positie en kwalitatief publiek: « Elke maand genereert onze video-inhoud op onze sites (La Libre.be, La DH.be, Lavenir.net, Moustique, Paris Match en Logic-Immo) 50 miljoen videostreams », zegt Thierry Hottat, operationeel directeur bij IPM Advertising. « En onze inventaris heeft nog veel ruimte voor groei. We zijn zeer ambitieus voor 2023: het doel is om in de loop van het jaar een miljard cumulatieve streams te bereiken ».  

Wat is ToVa ? 

De ToVa is voornamelijk gebaseerd op gegevens uit twee studies die door twee afzonderlijke technische commissies zijn uitgevoerd: de Television Audience Measurement (TAM)-studie en de Digital Audience Measurement (DAM)-studie. Voor de eerste keer is een CIM-tool onafhankelijk van de media silo’s.          

ToVa is een tool die voor het eerst ook video’s van het YouTube-platform integreert steunend op de CIM Crossplatform studie en met toepassing van een Effective Factor (coëfficiënt die een relevante vergelijking mogelijk maakt).

Als u meer wilt weten over de video-inventaris van IPM in de TOVA-tool, neem dan gerust contact op met Mathias Beke, onze Head of Digital : Mathias.BEKE@IPMGroup.be.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...