De video-inventaris van IPM krijgt de hoofdrol op ToVa

De inventaris van IPM staat hoog gerangschikt, vanwege haar sterke positie en kwalitatief publiek. Het CIM heeft TOVA (Total Video Advertising Planner) gelanceerd in samenwerking met het marktonderzoeksbureau GfK. Zijn doel? Een unieke simulatie-tool voor het inschatten van het bereik…
7 maart 2023

De inventaris van IPM staat hoog gerangschikt, vanwege haar sterke positie en kwalitatief publiek.

Het CIM heeft TOVA (Total Video Advertising Planner) gelanceerd in samenwerking met het marktonderzoeksbureau GfK. Zijn doel? Een unieke simulatie-tool voor het inschatten van het bereik tussen een online videocampagne en een traditionele videocampagne.

Ook al staat de tool nog in de kinderschoenen, het is een kleine revolutie in de wereld van de Belgische media. Daarom heeft ons mediabureau, als lid van de Internet Commissie, de ontwikkeling van het project met bijzondere aandacht gevolgd.

De inventaris van IPM staat hoog gerangschikt, vanwege haar sterke positie en kwalitatief publiek: « Elke maand genereert onze video-inhoud op onze sites (La Libre.be, La DH.be, Lavenir.net, Moustique, Paris Match en Logic-Immo) 50 miljoen videostreams », zegt Thierry Hottat, operationeel directeur bij IPM Advertising. « En onze inventaris heeft nog veel ruimte voor groei. We zijn zeer ambitieus voor 2023: het doel is om in de loop van het jaar een miljard cumulatieve streams te bereiken ».  

Wat is ToVa ? 

De ToVa is voornamelijk gebaseerd op gegevens uit twee studies die door twee afzonderlijke technische commissies zijn uitgevoerd: de Television Audience Measurement (TAM)-studie en de Digital Audience Measurement (DAM)-studie. Voor de eerste keer is een CIM-tool onafhankelijk van de media silo’s.          

ToVa is een tool die voor het eerst ook video’s van het YouTube-platform integreert steunend op de CIM Crossplatform studie en met toepassing van een Effective Factor (coëfficiënt die een relevante vergelijking mogelijk maakt).

Als u meer wilt weten over de video-inventaris van IPM in de TOVA-tool, neem dan gerust contact op met Mathias Beke, onze Head of Digital : Mathias.BEKE@IPMGroup.be.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Paraplu of zonnebril? Uw boodschap in functie van de meteo

Paraplu of zonnebril? Uw boodschap in functie van de meteo

Vanaf nu kunt u bij IPM uw boodschap linken aan de meteo van de dag.       “Elk van onze dagbladen en sites brengen dagelijks het weerbericht”, verklaart Pascale Biesemans, Key Account Manager. “Het idee is om adverteerders de mogelijkheid te bieden om deze...

De onderzoekseenheid van IPM

De onderzoekseenheid van IPM

De onderzoekseenheid werd dit jaar gelanceerd en is het resultaat van de samenwerking tussen een aantal journalisten van de groep IPM (La Libre, La DH, L'Avenir, Paris Match, Moustique, LN24). Het is een idee dat al een tijdje bestaat: « onderzoek bevorderen,...

Ook IPM heeft een baksteen in de maag

Ook IPM heeft een baksteen in de maag

Batibouw blijft een onmisbaar evenement voor elke Belg die geboren is met een « baksteen in de maag ».   "We hebben speciale aanbiedingen voor adverteerders die rond dit thema willen adverteren, zowel voor, tijdens als na de bouwbeurs", vertelt Caroline Bossaert, Head...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !