Video-advertenties : een troef binnen de redactionele context

Volgens een recente studie (Video Observe march 2022, IP) keek de Belg in 2021 gemiddeld 5u13 naar video-inhoud per dag. Gemiddeld zou 63% van deze inhoud gerelateerd zijn aan televisie, de rest zou web-inhoud of social media content zijn. De…
3 mei 2022

Volgens een recente studie (Video Observe march 2022, IP) keek de Belg in 2021 gemiddeld 5u13 naar video-inhoud per dag. Gemiddeld zou 63% van deze inhoud gerelateerd zijn aan televisie, de rest zou web-inhoud of social media content zijn.

De TV generatie en de sociale media generatie

Deze cijfers moeten gerelativeerd worden in functie van de leeftijd van de consumenten. In de leeftijdsgroep 18-24 jaar stijgt dit gemiddelde tot 5u31… waarvan slechts 32% TV-gerelateerde video is. Voor 25-34-jarigen daalt het gemiddelde tot 4u48 met 50% TV. De 35- tot 64-jarigen kijken gemiddeld 5u15, waarvan 70% tv-gerelateerd is.  Wat kunnen we hieruit leren?  Televisiekijken wordt vooral een activiteit van oudere generaties.   

IPM en haar « brand safe » omgeving

Om het jonge publiek te bereiken, zetten adverteerders vooral in op video’s op het web en sociale media. In de sociale media is het risico van een bad buzz of negatieve viraliteit echter reëel. Het merk heeft geen controle over de context waarin de advertenties worden bekeken.

IPM Advertising communiceert binnen een « brand safe » omgeving, dit betekent kwaliteitscampagnes voor de merken. Web-inhoud wordt geschreven door journalisten en niet geproduceerd door gebruikers. Surfers bezoeken onze site omdat ze weten dat ze zich in een veilige omgeving bevinden, dat de info werd gecheckt en geschreven door professionals.

Deze nieuwssites, die door de lezers als “safe haven” worden beschouwd, bieden eveneens reële mogelijkheden voor videoadvertenties:

– Inread : een adverteerdersvideo op de artikelpagina met meer dan 3 hoofdstukken. De advertentie start automatisch en is niet opdringerig.     

– Pré-Roll : korte commercials die getoond worden voor de gekozen video’s van de redactie.

Binnen IPM bereiken deze formats meer dan 600.000 lezers, alle sites samengenomen. Dit aantal blijft groeien gezien er steeds meer video-inhoud op onze platforms worden geproduceerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden van video-advertenties ? Bel uw contactpersoon bij IPM Advertising voor een offerte op maat.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !