Video-advertenties : een troef binnen de redactionele context

Volgens een recente studie (Video Observe march 2022, IP) keek de Belg in 2021 gemiddeld 5u13 naar video-inhoud per dag. Gemiddeld zou 63% van deze inhoud gerelateerd zijn aan televisie, de rest zou web-inhoud of social media content zijn. De TV generatie en de sociale media generatie Deze cijfers moeten gerelativeerd worden in functie van […]

Volgens een recente studie (Video Observe march 2022, IP) keek de Belg in 2021 gemiddeld 5u13 naar video-inhoud per dag. Gemiddeld zou 63% van deze inhoud gerelateerd zijn aan televisie, de rest zou web-inhoud of social media content zijn.

De TV generatie en de sociale media generatie

Deze cijfers moeten gerelativeerd worden in functie van de leeftijd van de consumenten. In de leeftijdsgroep 18-24 jaar stijgt dit gemiddelde tot 5u31… waarvan slechts 32% TV-gerelateerde video is. Voor 25-34-jarigen daalt het gemiddelde tot 4u48 met 50% TV. De 35- tot 64-jarigen kijken gemiddeld 5u15, waarvan 70% tv-gerelateerd is.  Wat kunnen we hieruit leren?  Televisiekijken wordt vooral een activiteit van oudere generaties.   

IPM en haar « brand safe » omgeving

Om het jonge publiek te bereiken, zetten adverteerders vooral in op video’s op het web en sociale media. In de sociale media is het risico van een bad buzz of negatieve viraliteit echter reëel. Het merk heeft geen controle over de context waarin de advertenties worden bekeken.

IPM Advertising communiceert binnen een « brand safe » omgeving, dit betekent kwaliteitscampagnes voor de merken. Web-inhoud wordt geschreven door journalisten en niet geproduceerd door gebruikers. Surfers bezoeken onze site omdat ze weten dat ze zich in een veilige omgeving bevinden, dat de info werd gecheckt en geschreven door professionals.

Deze nieuwssites, die door de lezers als “safe haven” worden beschouwd, bieden eveneens reële mogelijkheden voor videoadvertenties:

– Inread : een adverteerdersvideo op de artikelpagina met meer dan 3 hoofdstukken. De advertentie start automatisch en is niet opdringerig.     

– Pré-Roll : korte commercials die getoond worden voor de gekozen video’s van de redactie.

Binnen IPM bereiken deze formats meer dan 600.000 lezers, alle sites samengenomen. Dit aantal blijft groeien gezien er steeds meer video-inhoud op onze platforms worden geproduceerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden van video-advertenties ? Bel uw contactpersoon bij IPM Advertising voor een offerte op maat.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Informatieve newsletters : een advertentieruimte om te overwegen

Informatieve newsletters : een advertentieruimte om te overwegen

IPM-groep verstuurt regelmatig talrijke newsletters die heel wat reclamemogelijkheden bieden :  keuze van de periode, aantal vertoningen, capping of kliks per dag, enz. « De inhoud is praktisch reclamevrij. Maar de IPM newsletters bieden interessante...

Wielerwedstrijden : in het wiel van een DH-sportjournalist

Wielerwedstrijden : in het wiel van een DH-sportjournalist

Wielrennen en ons publiek is een groot liefdesverhaal. 13,5% van la DH-lezers gaat minstens één keer per jaar naar een professionele wielerwedstrijd. En de lezers van al onze dagbladtitels (DH, La Libre, L'Avenir) zijn zeer selectief, met een score van 133. Een blik...