Nieuwe Newsbrands-baromoter: flatterende resultaten voor dagbladpers

Elk jaar onderzoekt News Power (NP) de populariteit van de geschreven pers in België. Opnieuw tonen de resultaten dat de geschreven pers nog niet ten dode is opgeschreven in ons digitale tijdperk.   De studie, die online werd uitgevoerd bij…
10 februari 2023

Elk jaar onderzoekt News Power (NP) de populariteit van de geschreven pers in België. Opnieuw tonen de resultaten dat de geschreven pers nog niet ten dode is opgeschreven in ons digitale tijdperk.  

De studie, die online werd uitgevoerd bij een panel van 1850 personen, toont aan dat de geschreven pers de hele dag door een uitstekende context voor aandacht biedt. 43% van de mensen zegt op elk moment van de dag persberichten te lezen, of het nu via print, smartphone, tablet of laptop is.

Kwalitatieve contacten onderhouden

De overgrote meerderheid van de consumenten van print media (85% voor print media en 89% voor digitale media) leest niet alleen de hele dag door, maar raadpleegt het nieuws ook meerdere keren per dag.

En de resultaten zijn net zo bevredigend voor blootstelling aan reclame. 79% van de mensen in de steekproef zegt reclamebijlagen te bekijken en te lezen. Met een dergelijk percentage is het een zekerheid dat uw boodschap de doelgroep goed bereikt!

“De NP-barometer bewijst eens te meer het belang voor adverteerders om de dagbladpers op te nemen in hun mediamix”, benadrukt Marc Hellingh, News Power Coördinator bij IPM Advertising. “In een media-universum dat gedomineerd wordt door het versnipperde aanbod van digitale content, verzetten onze nieuwsmerken zich tegen deze dynamiek. Ze verschijnen als solide ankers die hun mediaconsumptie structureren ».

Een massaproduct dat vertrouwen wekt

De geschreven pers onderscheidt zich ook door het vertrouwen dat het wekt bij de Belgische burgers. 82% zegt dat nieuwsmerken geloofwaardig zijn en gebaseerd op geverifieerde bronnen.

Dit vertrouwen wordt positief weerspiegeld in de leescijfers. Het bereik blijft ook groot. Het CIM heeft bevestigd dat 4,1 miljoen Belgen dagelijks door een printmedium worden bereikt.

Nog wat extra informatie

Aanhoudende en exclusieve aandacht. Slechts 18% van de mensen zegt andere taken uit te voeren bij het lezen van de gedrukte of pdf-krant. Dit percentage ligt veel lager dan bij radio (53%), tv (40%) of Facebook (32%).

Reclame in de geschreven pers is het minst opdringerig. Slechts 16% van de personen in de steekproef vindt krantenreclame opdringerig. Dit is minder dan voor radioreclame (20%) of commerciële tv-reclame (23,5%).

Reclame in de geschreven pers is interessanter. 35,1% van de personen zegt uitsluitend geïnteresseerd te zijn in reclame in de dagelijks geschreven pers. De dagbladpers loopt voor op out-of-home (31,4%), sport op commerciële tv (19,2%) en reclame op sociale media (15,5%). 

 

Wilt u meer weten over onze dagbladen en het NP-aanbod, kijk dan op https://np.be/insights/ of contacteer Marc Hellingh, onze ambassadeur bij IPM Advertising, voor meer informatie.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...