Moustique bestaat 100 jaar in 2024 maar is nog altijd even modern!

  Het bekende magazine Moustique wordt 100 jaar in 2024. Het oudste Belgische magazine heeft een hoge reputatie en sterk DNA en sluit dicht aan bij wat er leeft in de samenleving.   Volgens hoofdredacteur, Jean-Luc Cambier, is het…
5 oktober 2023

 

Het bekende magazine Moustique wordt 100 jaar in 2024. Het oudste Belgische magazine heeft een hoge reputatie en sterk DNA en sluit dicht aan bij wat er leeft in de samenleving.  

Volgens hoofdredacteur, Jean-Luc Cambier, is het geheim achter de lange levensduur van Moustique deels te wijten aan het feit dat het anders is dan andere magazines:

«we creëren de link tussen lezers en de wereld om hen heen. We willen een venster op de wereld zijn via uiteenzettingen, illustraties…

Ons lees- en schrijftempo is anders dan dat van anderen. We trachten de verhalen persoonlijk te maken, zowel emotioneel als rationeel te overtuigen. »

De doelgroep van Moustique omvat vooral 45- tot 60-jarigen. Jean-Luc Cambier wijst erop dat het magazine «alle sociale klassen van 1 tot 4 bereikt, maar vooral de groepen 2 en 3. We hebben een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen (50/50) en 2/3 van onze lezers zijn stedelingen. Het zijn veeleisende lezers. »

Wat maakt het magazine nu zo sterk? De vrije positionering, de ongebruikelijke toon («ironie, ja, maar nooit cynisch »), en ook de focus op cultuur, zoals muziek en festivals: «cultuur gaat over de samenleving. Zo leggen we verbanden tussen cultuur en maatschappelijke thema’s. Niet alleen entertainment, maar ook bewustwording. »

Het is een magazine dat nieuws en lezers verbindt, met verhalen die de maatschappij belichten… maar niet alleen dat, want « onze aandachtspunten komen ook overeen met de thema’s van de adverteerders: voeding, economie, consumptie, … ». Het is een formule die nog steeds aanslaat, met 702.000 lezers* is Moustique still going strong!

*bron: CIM Readership Survey 2022, Total reach of total brand

Ontdek alle print- en webmogelijkheden van Moustique in onze Print en Digital tariefkaarten.

of neem contact met ons op via info@ipmadvertising.be voor meer informatie.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

De polls die in samenwerking met de RTBF werden uitgevoerd in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 - waarvan de eerste op 12 oktober werd gepubliceerd - maken deel uit van de verschillende onderzoeken om te peilen naar politieke attitudes. “Voor de politieke...

Onze apps zijn vernieuwd!

Onze apps zijn vernieuwd!

Een van IPM's hoofdprojecten sinds het begin van 2023 was het pimpen van de DH, La Libre en L'Avenir apps. Missie geslaagd met de lancering van de vernieuwde DH app die werd uitgebracht op 27/11. De volgende twee staan gepland voor het einde van het jaar. Maar waarom...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !