Meet de effectiviteit van uw campagnes : pre-tests en post-tests op aanvraag

Om de impact van uw reclamecampagne beter te begrijpen, biedt IPM Advertising een nieuwe dienst aan. « Voortaan bieden wij al onze klanten de mogelijkheid om pre- of post-tests uit te voeren dankzij een nieuwe dienst op aanvraag. Voor bepaalde campagnes…
28 februari 2022

Om de impact van uw reclamecampagne beter te begrijpen, biedt IPM Advertising een nieuwe dienst aan. « Voortaan bieden wij al onze klanten de mogelijkheid om pre- of post-tests uit te voeren dankzij een nieuwe dienst op aanvraag. Voor bepaalde campagnes was het al mogelijk om vier keer per jaar post-tests uit te voeren met IPM AdTrackers. Deze service is nu uitgebreid: pre-tests zijn ook mogelijk en deze service is beschikbaar voor elk type campagne », vertelt Sibylle de Meeûs, Head of Sales – Agencies Market bij IPM Advertising.

De creatie van deze dienst is bedoeld om adverteerders alle essentiële informatie te bieden om hun mediaplan te optimaliseren.

Post-tests die verder gaan dan louter de standaard vragen

De post-tests worden uitgevoerd door Accurate, een onafhankelijk bureau, via een webpanel op een steekproef van 300 mensen om de herkenning of attributie van een campagne te beoordelen. De adverteerder kan andere campagnespecifieke vragen toevoegen, zoals bijvoorbeeld « Verandert deze advertentie de merkperceptie ? » of andere meer gepersonaliseerde vragen. De post-tests bieden dus nauwkeurige en relevante informatie, die verder gaat dan het meten van de herinnering. Deze innovatieve service is beschikbaar vanaf 2500 € per campagne.

Kwalitatieve pre-tests

Om adverteerders te ondersteunen en hen impactvolle campagnes aan te bieden, lanceert IPM Advertising ook een aanbod aan pre-tests. De kosten bedragen 2400 €. « Bij twijfel over een creatie, een toon of een advertentie hebben pre-tests het voordeel dat ze de beslissing objectiever maken », legt Sibylle de Meeûs uit.

Concreet : Bruno Liesse, onafhankelijk expert en mediaconsultant, realiseert deze pre-tests via kwalitatieve interviews met 20 personen, geselecteerd op basis van de doelgroep.

« Met deze twee diensten, tonen we onze wens om nog verder te gaan, om effectieve campagnes uit te zenden op het meest relevante moment. Als « Média et Marketing Factory », zet IPM Advertising de ondersteuning van adverteerders verder”, besluit Sibylle de Meeûs.

Interesse in pre-tests of post-tests voor uw campagnes? Bespreek het met  Sibylle de Meeûs, Head of Sales – Agencies Market :  sibylle.demeeus@ipmadvertising.be

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !