Logic-Immo.be gaat voor een nieuwe en ambitieuze dynamiek

Eind mei lanceert Logic-Immo.be zijn nieuwe website en app. Tijd voor een ambitieuze dynamiek, gebaseerd op een ecosysteem dat voor 100% gewijd is aan vastgoed in België. Wij praatten erover met Michel Mabille, directeur Innovaties bij IPM Group. De naam…
18 mei 2021

Eind mei lanceert Logic-Immo.be zijn nieuwe website en app. Tijd voor een ambitieuze dynamiek, gebaseerd op een ecosysteem dat voor 100% gewijd is aan vastgoed in België. Wij praatten erover met Michel Mabille, directeur Innovaties bij IPM Group.

De naam zegt het al, Logic-Immo.be is een website. Maar verder?

Het is een website met duizenden advertenties voor panden die te koop of te huur zijn. Maar het is ook een mobiele app en content over vastgoed via een blog. Dat ‘ecosysteem’ wordt bovendien aangevuld met papieren tijdschriften in 6 edities om heel België te dekken, plus alle mogelijkheden voor zichtbaarheid op de premiumsites van IPM Group.

Waarom een nieuwe website?

We willen internetgebruikers een nieuwe zoekervaring geven. Dankzij een krachtige interface kun je voortaan panden zoeken aan de hand van een interessante plek: een bepaalde buurt, een station, een universiteit of school, een bepaald gehucht of die ene bekende straat. Met deze nieuwe functie kun je op de kaart een perimeter afbakenen en zien welke panden er beschikbaar zijn. Nog een verandering is de vernieuwde lay-out voor nog meer surfgemak en de uitbreiding van het aantal mogelijke opties, zoals favorieten, e-mailalerts, pushmeldingen enz.

Wat zijn de voordelen voor de vastgoedkantoren?

We mikken op 30% meer bezoekers. Dat betekent dus meer zichtbaarheid voor de vastgoedkantoren en hun panden. De nieuwe website zet de kantoren in de kijker als partners. Dankzij onze websites en sociale netwerken kunnen zij hun zichtbaarheid echt vergroten en een aanzienlijke ‘reach’ halen in een premiumcontext.

Hoe gaan jullie communiceren?

De lancering gebeurt met een nationale campagne die zowel offline als online gericht is op iedereen die een pand wil kopen of huren. Je zult de campagne ongetwijfeld ergens tegenkomen!

We hebben ons logo, onze slogan en al onze communicatie een make-over gegeven om onze unieke positionering kracht bij te zetten. Logic-Immo.be is een technologisch moderne website die vooral ook een antenne heeft voor de verwachtingen van kandidaat-kopers of -huurders en voor de belangen van de spelers op de vastgoedmarkt. Door die aanpak op basis van samenwerking houden we rekening met de verwachtingen van iedereen en kunnen we een optimaal resultaat afleveren. Deze positionering past perfect in onze huidige samenleving, nu vastgoed alle aandacht krijgt.

Blijven jullie ook de papieren magazines nog publiceren?

Zeker weten! We dekken nu het hele land met onze zes edities, waaronder ook Vlaams-Brabant, die eind 2020 werd gelanceerd, en Antwerpen, die we in mei 2021 lanceren. We hebben meer dan tweeduizend displays staan in heel België, met een bijzonder hoog meeneempercentage van 85%. Ons lezerspubliek komt uit het hogere segment, is tussen 25 en 55 jaar oud, woont in een stedelijke omgeving en komt uit klasse 1 tot 3. De displays zullen ook als doorgeefluik fungeren voor de nieuwe website.

Wat maakt jullie anders dan alle andere vastgoedspelers?

Onze inclusiviteit, denk ik. We staan dicht bij de vastgoedkantoren en daarom beschouwen we ze ook echt als partners. We willen gewoon dat iedereen – makelaar, eigenaar, huurder of koper – zich goed voelt bij Logic-Immo.be. Het is onze ambitie om te bouwen aan een wereld van samenwerking, en niet van concurrentie.

Vandaar ook jullie nieuwe slogan “Samen zoeken, samen vinden!”?

Precies! Dat is exact de filosofie van waaruit we willen werken. Om die visie in de praktijk te brengen, zetten we ook een team van tien buitendienstmedewerkers in. We zijn geen abstracte virtuele speler. Logic-Immo.be is een Belgisch merk met mensen van vlees en bloed die bereikbaar en beschikbaar zijn.

Wilt u mee profiteren van de hogere bezoekersaantallen op Logic-Immo.be? Neem contact op met info@ipmadvertising.be

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...