LN24 geniet steeds meer bekendheid

Volgens een studie van AQRATE positioneert onze tv-zender LN24 zich als een belangrijk nieuwsmerk binnen het Belgische audiovisuele landschap. Uit de resultaten van deze enquête onder 800 Franstaligen blijkt duidelijk dat LN24 nu al een uitstekende reputatie geniet. Meer dan…
7 maart 2023

Volgens een studie van AQRATE positioneert onze tv-zender LN24 zich als een belangrijk nieuwsmerk binnen het Belgische audiovisuele landschap.

Uit de resultaten van deze enquête onder 800 Franstaligen blijkt duidelijk dat LN24 nu al een uitstekende reputatie geniet. Meer dan één op de twee Franstaligen kent LN24 en bijna 20% noemt het spontaan als nieuwszender. Dit is een opmerkelijke prestatie voor een merk dat pas in september 2019 werd gelanceerd.

Een trouw en sterk geëngageerd publiek

Maar LN24 geniet niet alleen meer bekendheid, het heeft ook een trouw, breed en geëngageerd kijkerspubliek. Inderdaad, een kwart van de Franstaligen heeft de afgelopen drie maanden naar de nieuwszender gekeken, evenveel als naar France 3 en Arte, en meer dan naar TV5 Monde. Van de LN24-kijkers kijkt bijna de helft er minstens vier keer per week naar en bijna een derde kijkt er bijna elke dag naar.

Uit het onderzoek blijkt dat twee derde van de kijkers van de zender tevreden of zelfs zeer tevreden is over de manier waarop het nieuws wordt gebracht – een hoger percentage dan dat van de RTL-TVi kijkers. Volgens de ondervraagden onderscheidt LN24 zich door zijn diepgaande berichtgeving, betrouwbaarheid en diversiteit aan onderwerpen, maar ook door zijn journalistieke geloofwaardigheid en zijn objectiviteit.

Betrouwbare, relevante advertentiecontent

De kijkers vinden LN24 een professionele, betrouwbare, aantrekkelijke en originele zender. Ze raden de zender dan ook vaak aan bij hun vrienden en familie. LN24 onderscheidt zich vooral van zijn concurrenten door zijn uitgebreide berichtgeving over politiek, economisch en internationaal nieuws, maar ook door zijn debatten.

« Het is een groot succes en de beloning voor de harde inspanningen van onze jonge talenten, die door hun continue inzet voor journalistieke legitimiteit, fenomenen zoals fake-news, infobesitas en gebrek aan debat op sociale media tegen gaan », zegt Emmanuel Tourpe, Directeur audiovisuele activiteiten bij IPM.

Wenst u te adverteren op LN24? Contacteer onze partner la RMB of onze Sales Fabienne Tramasure.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...