Le JDE.be : De vernieuwde website

Na de herziening van zijn lay-out in september 2021, lanceerde Le JDE woensdag 9 februari zijn vernieuwde website lejde.be . Deze nieuwe site is ontworpen voor kinderen en is nu nog duidelijker, leuker en interessanter. Het biedt een vlottere navigatie en…
22 februari 2022

Na de herziening van zijn lay-out in september 2021, lanceerde Le JDE woensdag 9 februari zijn vernieuwde website lejde.be . Deze nieuwe site is ontworpen voor kinderen en is nu nog duidelijker, leuker en interessanter. Het biedt een vlottere navigatie en maakt meer interactiviteit mogelijk.

  • Duidelijker: dankzij de menubalk, het mappengedeelte en diverse widgets die het navigeren vergemakkelijken.
  • Leuker: omdat speciale aandacht is besteed aan meer interactiviteit met jonge internetgebruikers, en omdat er (veel) meer videos zijn.
  • Interessanter: omdat de content nog meer aansluit bij ons doelpubliek.

Ontdek in deze video de presentatie van onze vernieuwde site. Hierin, vertelt Adeline aan onze jonge lezers over alle nieuwigheden.

Duidelijkere navigatie

 •  Artikels zijn nu onderverdeeld volgens de belangrijkste nieuwscategorieën van Le JDE: België, wereld, cultuur en sport
 •  De aanwezigheid van mascottes om de lezers door de pagina’s te begeleiden
 •  Een aparte specifieke plaats voor videos met een speciale pagina en een HP widget op de artikelpagina’s
 •  Mappagina’s die artikels bundelen over belangrijke of terugkerende thema’s in het nieuws
 •  Toevoeging van een zoekfunctie

Meer interactiviteit

 • Meer interactiviteit
 •  De mogelijkheid om een ‘like’ toe te kennen aan elk artikel
 •  Poll van de week nu ook op de homepage en in de artikelpagina’s
 •  Introductie van Agence kids, een ruimte waar de kinderen hun eigen artikels op kunnen posten die wij dan online plaatsen.

Andere nieuwigheid op de homepage : nieuwsfoto in de kijker (een actueel nieuwsonderwerp in de kijker zetten aan de hand van een foto)

Nog altijd van toepassing : een selectie van relevante informatie op niveau van de kinderen om hen te helpen de wereld die hen omringt beter te begrijpen.

Nieuwe opportuniteiten voor adverteerders

Voortaan is er reclame op lejde.be. Deze blijft echter wel gericht aan kinderen en dient in overeenstemming te zijn met de redactionele lijn. Reclameboodschappen moeten daarom aansluiten bij de pedagogie van Le JDE alsook van de schoolomgeving en het gezin.

Bannering (IMU, halfpage en leaderboard), video (pre-roll en inread) en partnercontent zijn nu beschikbaar voor nationale adverteerders. Publicitaire uiting blijft bovendien beperkt.

De nieuwe advertenties worden geplaatst op de homepage, in de rubriekpagina’s of in de redactiepagina’s.

Wilt u communiceren op de jde.be website? Neem contact met ons op!

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !