Le JDE.be : De vernieuwde website

Na de herziening van zijn lay-out in september 2021, lanceerde Le JDE woensdag 9 februari zijn vernieuwde website lejde.be . Deze nieuwe site is ontworpen voor kinderen en is nu nog duidelijker, leuker en interessanter. Het biedt een vlottere navigatie en…
22 februari 2022

Na de herziening van zijn lay-out in september 2021, lanceerde Le JDE woensdag 9 februari zijn vernieuwde website lejde.be . Deze nieuwe site is ontworpen voor kinderen en is nu nog duidelijker, leuker en interessanter. Het biedt een vlottere navigatie en maakt meer interactiviteit mogelijk.

  • Duidelijker: dankzij de menubalk, het mappengedeelte en diverse widgets die het navigeren vergemakkelijken.
  • Leuker: omdat speciale aandacht is besteed aan meer interactiviteit met jonge internetgebruikers, en omdat er (veel) meer videos zijn.
  • Interessanter: omdat de content nog meer aansluit bij ons doelpubliek.

Ontdek in deze video de presentatie van onze vernieuwde site. Hierin, vertelt Adeline aan onze jonge lezers over alle nieuwigheden.

Duidelijkere navigatie

 •  Artikels zijn nu onderverdeeld volgens de belangrijkste nieuwscategorieën van Le JDE: België, wereld, cultuur en sport
 •  De aanwezigheid van mascottes om de lezers door de pagina’s te begeleiden
 •  Een aparte specifieke plaats voor videos met een speciale pagina en een HP widget op de artikelpagina’s
 •  Mappagina’s die artikels bundelen over belangrijke of terugkerende thema’s in het nieuws
 •  Toevoeging van een zoekfunctie

Meer interactiviteit

 • Meer interactiviteit
 •  De mogelijkheid om een ‘like’ toe te kennen aan elk artikel
 •  Poll van de week nu ook op de homepage en in de artikelpagina’s
 •  Introductie van Agence kids, een ruimte waar de kinderen hun eigen artikels op kunnen posten die wij dan online plaatsen.

Andere nieuwigheid op de homepage : nieuwsfoto in de kijker (een actueel nieuwsonderwerp in de kijker zetten aan de hand van een foto)

Nog altijd van toepassing : een selectie van relevante informatie op niveau van de kinderen om hen te helpen de wereld die hen omringt beter te begrijpen.

Nieuwe opportuniteiten voor adverteerders

Voortaan is er reclame op lejde.be. Deze blijft echter wel gericht aan kinderen en dient in overeenstemming te zijn met de redactionele lijn. Reclameboodschappen moeten daarom aansluiten bij de pedagogie van Le JDE alsook van de schoolomgeving en het gezin.

Bannering (IMU, halfpage en leaderboard), video (pre-roll en inread) en partnercontent zijn nu beschikbaar voor nationale adverteerders. Publicitaire uiting blijft bovendien beperkt.

De nieuwe advertenties worden geplaatst op de homepage, in de rubriekpagina’s of in de redactiepagina’s.

Wilt u communiceren op de jde.be website? Neem contact met ons op!

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...