La Libre Essentielle en de Tuinen van Aywiers: een samenwerking van twintig jaar

Twintig jaar! Tussen La Libre Essentielle en de abdij van Aywiers bestaat al twintig jaar een innige liefde. “Sinds 2001 brengen we ter gelegenheid van ons evenement samen met La Libre Essentielle tweemaal een ‘Speciale editie over de Tuinen van…
20 april 2021

Twintig jaar! Tussen La Libre Essentielle en de abdij van Aywiers bestaat al twintig jaar een innige liefde. “Sinds 2001 brengen we ter gelegenheid van ons evenement samen met La Libre Essentielle tweemaal een ‘Speciale editie over de Tuinen van Aywiers’ uit”, zegt Patricia Limauge, hoofdorganisator van het Feest voor liefhebbers van tuinen en historie.

Het Planten- en Tuinfeest van Aywiers werd in 1992 voor het eerst georganiseerd. Aywiers, gelegen in het Waals-Brabantse Lasne, is een familiedomein van zeven hectare. De voormalige cisterciënzerabdij wordt omgeven door oude muren en verspreid in de tuinen in Engelse stijl zien we prachtige eeuwenoude bomen, zeldzame struiken en planten, een vijver, bronnen en een tuin met aromatische en geneeskrachtige planten.

Doelgroepen die perfect bij elkaar passen

Door de jaren heen was het evenement elk voor- en najaar een succes en bleef het aantal exposanten toenemen: gespecialiseerde kwekers, landschapsarchitecten, ambachtslieden en kunstenaars, ontwerpers van tuinmeubelen, boekhandelaren, enz. “In het begin deden we alles zelf, ook de catalogus. Toen er meer dan 200 professionals meededen, kwamen we op het idee om de krachten te bundelen met La Libre Essentielle. Het is een win-winsamenwerking: enerzijds worden onze reputatie en geloofwaardigheid erdoor versterkt, anderzijds krijgen de lezers van La Libre een inspirerend nummer. En wat het nog beter maakt, is dat onze doelgroepen perfect bij elkaar passen.

Het nummer verschijnt twee weken voor het Feest als bijlage van La Libre Belgique onder redactie van de gespecialiseerde journalist Raoul Buyle. Het omslag wordt geïllustreerd door Sophie Collet. De plattegrond en de lijst van exposanten staan in het middendeel en op de overige, rijkelijk geïllustreerde pagina’s wordt dieper ingegaan op thema’s.

“Op locatie hebben we extra exemplaren die dienstdoen als catalogus voor onze bezoekers. Exposanten die dat willen, kunnen in het nummer ook hun producten en diensten aanprijzen”, legt Patricia uit.

Dit jaar verschijnt de special van La Libre Essentielle over de Tuinen van Aywiers op 29 mei, en het Feest vindt plaats op 11, 12 en 13 juni 2021. De najaarseditie van het evenement is gepland voor 1, 2 en 3 oktober en de special van La Libre Essentielle op 18 september.

Dit voorbeeld illustreert hoe IPM Advertising ook voor u deuren kan openen met doeltreffende en relevante multimediale communicatie op maat in dagelijkse print- en webmedia, tijdschriften, radio-uitzendingen, video’s, podcasts, enz.

Een innovatief concept ontwikkelen, een nieuw merk introduceren, reclame maken voor een product of dienst… Wat uw behoeften ook zijn, we bespreken het graag met u.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Paraplu of zonnebril? Uw boodschap in functie van de meteo

Paraplu of zonnebril? Uw boodschap in functie van de meteo

Vanaf nu kunt u bij IPM uw boodschap linken aan de meteo van de dag.       “Elk van onze dagbladen en sites brengen dagelijks het weerbericht”, verklaart Pascale Biesemans, Key Account Manager. “Het idee is om adverteerders de mogelijkheid te bieden om deze...

De onderzoekseenheid van IPM

De onderzoekseenheid van IPM

De onderzoekseenheid werd dit jaar gelanceerd en is het resultaat van de samenwerking tussen een aantal journalisten van de groep IPM (La Libre, La DH, L'Avenir, Paris Match, Moustique, LN24). Het is een idee dat al een tijdje bestaat: « onderzoek bevorderen,...

Ook IPM heeft een baksteen in de maag

Ook IPM heeft een baksteen in de maag

Batibouw blijft een onmisbaar evenement voor elke Belg die geboren is met een « baksteen in de maag ».   "We hebben speciale aanbiedingen voor adverteerders die rond dit thema willen adverteren, zowel voor, tijdens als na de bouwbeurs", vertelt Caroline Bossaert, Head...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !