IPM levert verbluffende prestaties voor de Wereld Diabetes Dag

Om meer bekendheid te geven aan diabetes besloten de IPM-teams een nationale bijlage uit te geven ter gelegenheid van de Wereld Diabetes Dag.
6 december 2022

Om meer bekendheid te geven aan diabetes besloten de IPM-teams een nationale bijlage uit te geven ter gelegenheid van de Wereld Diabetes Dag.

Op 14 november was het Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een chronische aandoening die 1 op de 20 Belgen treft. Voor het derde achtereenvolgende jaar werkte IPM samen met de Diabetes Liga en nam het initiatief om de bewustwordingscampagne op te schalen.

Sinds 2020 bestaat er een samenwerking tussen IPM en de Diabetes Liga. Het eerste jaar verscheen er een bijlage van 8 pagina’s in La Libre en La DH. In 2021 telde de bijlage 16 pagina’s. Dit jaar besloten de IPM-teams een volledig dossier op te stellen dat werd opgenomen in La Libre, La DH, maar ook in De Standaard.

« Dit is een initiatief van de mediabedrijven IPM en Ads&Data ter bevordering van gezondheid en welzijn. We hebben adverteerders gecontacteerd die zich zeer enthousiast toonden over het idee om geassocieerd te worden met diabetespreventie », getuigt Caroline Bossaert, Head of Sales (Direct Market) bij IPM.

Caroline Bossaert, Head of Sales (Direct Market) d’IPM.

Crossmedia en indrukwekkende resultaten

De boodschap werd eveneens overgebracht door de uitnodiging van Dr. Laurent Crenier, voorzitter van de Diabetes Liga, op de set van LN24. Ook de magazines Moustique en Paris Match gaven veel aandacht aan dit thema van volksgezondheid. Dankzij deze crossmediale campagne zijn de resultaten indrukwekkend met een bereik van 480.000 Nederlandstalige lezers via De Standaard en meer dan 500.000 lezers via La Libre en La DH. 

Ook het magazine Gourmandiz publiceerde artikels rond gezondheid en diabetes. Online was de inhoud beschikbaar via de digitale platforms van L’Avenir, La DH en La Libre.

De door IPM uitgegeven campagne van de Diabetesvereniging trekt de aandacht. Het maakt onze lezers ook bewust van enkele clichés rond de ziekte.

Wilt u uw merk ook associëren met een dergelijke campagne? Neem nu contact met ons op : Caroline Bossaertcaroline.bossaert@ipmgroup.be

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...