IPM haalt een bereik van 50 miljoen videostreams per maand!

Er zijn steeds meer video’s op onze websites en ze worden steeds meer gewaardeerd. Onze inventaris blijft groeien. We genereren nu een bereik van 50 miljoen videostreams per maand.
3 november 2022

Er zijn steeds meer video’s op onze websites en ze worden steeds meer gewaardeerd. Onze inventaris blijft groeien. We genereren nu een bereik van 50 miljoen videostreams per maand.

« We publiceren tot 400 video’s per week voor de mediamerken L’Avenir, La Libre, La DH en LN24 », verklaart Eric Guidicelli, directeur Pôle Images IPM Group. Deze video’s zijn een aanvulling op de geschreven artikels of staan op zichzelf.  « We ontwikkelen dit formaat al vele jaren, het is het centraal formaat binnen de groep ».

Steeds groeiend publiek

Dankzij de transversaliteit van onze media, bereiken deze video’s een grote zichtbaarheid. Zo hield LN24 bijvoorbeeld een interview met de Belgische premier aan het einde van de begrotingsonderhandelingen.  Deze inhoud werd overgenomen als aanvulling bij de nieuwsartikels op de site die met het onderwerp te maken hadden. Resultaat: binnen 48u, werd het 350 000 keer bekeken!

Welke soorten video’s worden uitgezonden? Er zijn verschillende soorten, waarvan ongeveer de helft wekelijks door onze eigen redacties wordt ontwikkeld.

Een platform speciaal voor video’s

De site La DH Les Sports+ heeft nu een specifieke rubriek met een ruime keuze aan video’s (https://www.dhnet.be/videos/) en binnenkort volgen ook de andere sites. De video’s zijn ingedeeld in verschillende categorieën zoals : ‘insolite’ (buitengewoon), ‘sport extrême’ (extreme sporten), ‘interviews de sportifs’ (sportinterviews), ‘LN24’, … « Het doel is om de surfervaring te verbeteren door referentiepunten te bieden, en het kijkcomfort te verhogen », legt Eric uit.  

« Met deze ambitieuze strategie, positioneert IPM zich als referentiespeler op gebied van video », verklaart Sophie Vanderwinkel, General Manager van IPM Advertising. « Het is zonder twijfel het formaat van de toekomst. IPM houdt altijd rekening met de behoeften van het publiek. Het is dan ook logisch dat we nu meegaan in de overgang van gedrukte teksten naar innoverende formaten waar de video absoluut deel van uitmaakt. Ons Convergence House is vandaag in staat om de productie en distributie van de beste Franstalige video-inventaris aan te bieden.  De ambitie voor 2023 is om 1 miljard bekeken video’s per jaar te bereiken! ».

Er zijn verschillende types van video’s beschikbaar, wat mooie kansen biedt voor uw campagnes. Wenst u uw advertenties een boost te geven met een video.  Praat erover met uw contactpersoon bij IPM!

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !