Informatieve newsletters : een advertentieruimte om te overwegen

IPM-groep verstuurt regelmatig talrijke newsletters die heel wat reclamemogelijkheden bieden :  keuze van de periode, aantal vertoningen, capping of kliks per dag, enz. « De inhoud is praktisch reclamevrij. Maar de IPM newsletters bieden interessante mogelijkheden.  Het gaat om kwalitatieve en…
3 mei 2022

IPM-groep verstuurt regelmatig talrijke newsletters die heel wat reclamemogelijkheden bieden :  keuze van de periode, aantal vertoningen, capping of kliks per dag, enz.

« De inhoud is praktisch reclamevrij. Maar de IPM newsletters bieden interessante mogelijkheden.  Het gaat om kwalitatieve en gevarieerde informatie. Bovendien hebben we een nieuwe adserver die de doeltreffendheid van de advertenties zal verhogen », meldt Thierry Hottat, Operations Director bij IPM Advertising.

Tot nu toe werd de verkoop van mediaruimte meestal afgerekend op basis van CPM (Cost Per Mile – kosten per 1000 weergaven), die wordt berekend op basis van de open rate (openingspercentage van de newsletter). Dankzij deze nieuwe adserver zal IPM Advertising voortaan reclameproducten verkopen op basis van verdeling. “Wij verkopen de vertoning alleen wanneer het wordt verdeeld”, voegt Thierry Hottat eraan toe. Als de lezer de newsletter drie dagen na verzending opent en de campagne nog loopt, wordt de advertentie als verdeeld beschouwd.

De belangrijkste websites LaLibre.be, DH.be, LAvenir.net, ParisMatch.be, Moustique.be, Gourmandiz.be et Logic-Immo.be hebben miljoenen vertoningen per maand.

Targeting per regio of in functie van de interessesfeer

Ander voordeel : de uitgebreide targetingmogelijkheden. De advertenties kunnen verschijnen in de newsletters van specifieke perstitels, maar bijvoorbeeld ook in het geheel van “actualiteit”-newsletters van de IPM-groep. Het is ook mogelijk voetbalfans te bereiken door te verschijnen in newsletters gelinkt aan voetbalnieuws.

Ten slotte kunnen adverteerders via sommige regionale newsletters verschijnen in relevante plaatsen of regio’s. 

Om te profiteren van deze targeting- en reclamemogelijkheden, gelieve contact op te nemen met uw commercieel contactpersoon.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...