Informatieve newsletters : een advertentieruimte om te overwegen

IPM-groep verstuurt regelmatig talrijke newsletters die heel wat reclamemogelijkheden bieden :  keuze van de periode, aantal vertoningen, capping of kliks per dag, enz. « De inhoud is praktisch reclamevrij. Maar de IPM newsletters bieden interessante mogelijkheden.  Het gaat om kwalitatieve en…
3 mei 2022

IPM-groep verstuurt regelmatig talrijke newsletters die heel wat reclamemogelijkheden bieden :  keuze van de periode, aantal vertoningen, capping of kliks per dag, enz.

« De inhoud is praktisch reclamevrij. Maar de IPM newsletters bieden interessante mogelijkheden.  Het gaat om kwalitatieve en gevarieerde informatie. Bovendien hebben we een nieuwe adserver die de doeltreffendheid van de advertenties zal verhogen », meldt Thierry Hottat, Operations Director bij IPM Advertising.

Tot nu toe werd de verkoop van mediaruimte meestal afgerekend op basis van CPM (Cost Per Mile – kosten per 1000 weergaven), die wordt berekend op basis van de open rate (openingspercentage van de newsletter). Dankzij deze nieuwe adserver zal IPM Advertising voortaan reclameproducten verkopen op basis van verdeling. “Wij verkopen de vertoning alleen wanneer het wordt verdeeld”, voegt Thierry Hottat eraan toe. Als de lezer de newsletter drie dagen na verzending opent en de campagne nog loopt, wordt de advertentie als verdeeld beschouwd.

De belangrijkste websites LaLibre.be, DH.be, LAvenir.net, ParisMatch.be, Moustique.be, Gourmandiz.be et Logic-Immo.be hebben miljoenen vertoningen per maand.

Targeting per regio of in functie van de interessesfeer

Ander voordeel : de uitgebreide targetingmogelijkheden. De advertenties kunnen verschijnen in de newsletters van specifieke perstitels, maar bijvoorbeeld ook in het geheel van “actualiteit”-newsletters van de IPM-groep. Het is ook mogelijk voetbalfans te bereiken door te verschijnen in newsletters gelinkt aan voetbalnieuws.

Ten slotte kunnen adverteerders via sommige regionale newsletters verschijnen in relevante plaatsen of regio’s. 

Om te profiteren van deze targeting- en reclamemogelijkheden, gelieve contact op te nemen met uw commercieel contactpersoon.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Paraplu of zonnebril? Uw boodschap in functie van de meteo

Paraplu of zonnebril? Uw boodschap in functie van de meteo

Vanaf nu kunt u bij IPM uw boodschap linken aan de meteo van de dag.       “Elk van onze dagbladen en sites brengen dagelijks het weerbericht”, verklaart Pascale Biesemans, Key Account Manager. “Het idee is om adverteerders de mogelijkheid te bieden om deze...

De onderzoekseenheid van IPM

De onderzoekseenheid van IPM

De onderzoekseenheid werd dit jaar gelanceerd en is het resultaat van de samenwerking tussen een aantal journalisten van de groep IPM (La Libre, La DH, L'Avenir, Paris Match, Moustique, LN24). Het is een idee dat al een tijdje bestaat: « onderzoek bevorderen,...

Ook IPM heeft een baksteen in de maag

Ook IPM heeft een baksteen in de maag

Batibouw blijft een onmisbaar evenement voor elke Belg die geboren is met een « baksteen in de maag ».   "We hebben speciale aanbiedingen voor adverteerders die rond dit thema willen adverteren, zowel voor, tijdens als na de bouwbeurs", vertelt Caroline Bossaert, Head...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !