Hoe de print media de digitale folder van Aldi een boost gaf

De melkverpakking scannen om de digitale folder van Aldi te bekijken is het nieuwste idee van de supermarkt voor een meer ecologische aanpak. Maar hoe het digitaal formaat toegankelijker maken voor de klanten? Door te vertrouwen in …. de gedrukte…
3 november 2022

De melkverpakking scannen om de digitale folder van Aldi te bekijken is het nieuwste idee van de supermarkt voor een meer ecologische aanpak. Maar hoe het digitaal formaat toegankelijker maken voor de klanten? Door te vertrouwen in …. de gedrukte pers.

De wekelijkse folder is altijd een onmisbare schakel geweest in de communicatie van Aldi naar de Belgische gezinnen, bij gebrek aan een getrouwheidsprogramma. Probleem: papier is duur en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven dwingt hen over te stappen op digitale formaten.  

Om de overgang van papier naar digitaal op gang te brengen, is Aldi overgestapt op een QR-code – reeds goed ingeburgerd bij de Belgen sinds de pandemie – en dit op bepaalde producten, waaronder de melkverpakkingen. Maar het moest nog bekend gemaakt worden! Vandaar het idee om een communicatie- en bewustmakingscampagne in de pers te lanceren, die in korte tijd op grote schaal werd verspreid in bepaalde Belgische dagbladen, zowel in het noorden als in het zuiden van het land.

Van QR-code naar folder

Het principe: een advertentie waarin een melkdoos de melk giet in de richting van een QR-code. Eens gescand via een smartphone, leidt de QR-code de lezer naar de digitale folder van Aldi.  

Een eenvoudige, doeltreffende en intelligente mediamix, bevestigt Giovanni Ghysels, Manager Performance & Media strategy bij Aldi België: « Het is uiterst belangrijk om mensen op een rustig moment te bereiken om aandacht te trekken. De papieren krant was het medium bij uitstek, de krant die je aandachtig leest aan de keukentafel of in het openbaar vervoer. »

Voor Marc Hellingh, Agencies Market & NP Sales Manager bij IPM Advertising, kan de ervaring van Aldi de retailsector als geheel inspireren, maar kan ook worden uitgebreid naar vele andere sectoren: « De overgang van papier naar digitaal betreft natuurlijk de folders van de grote warenhuismerken, maar we kunnen ook denken aan andere sectoren waar catalogi hun digitale overgang moeten beginnen, of het nu gaat om reisbureaus, verzekeringsmakelaars of zelfs de auto-industrie. In de huidige economische context zullen we zeker een toename zien van dit soort initiatieven, die gebaseerd zijn op een kwaliteitsvolle omgeving, met een massaal publiek, dankzij de dagbladpers. »

Lezers lokken naar jouw website? Simpel als een intelligente mediamix. Bespreek met ons de mogelijkheden. Contacteer  Marc Hellingh, 0497 44 66 61 (marc.hellingh@ipmadvertising.be)

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...