Het is 5 uur ‘s ochtends en ik heb kippenvel: vandaag gaat de nieuwe Logic-Immo.be online

Toen Diego Riera Diaz die nacht huiswaarts vertrok, was het al 5 uur ‘s ochtends en begonnen de vogels te fluiten. De hele nacht had hij samen met zijn collega’s van Logic-Immo.be op kantoor bij IPM gewerkt, om zeker te…
29 juni 2021

Toen Diego Riera Diaz die nacht huiswaarts vertrok, was het al 5 uur ‘s ochtends en begonnen de vogels te fluiten. De hele nacht had hij samen met zijn collega’s van Logic-Immo.be op kantoor bij IPM gewerkt, om zeker te zijn dat de nieuwe website probleemloos online zou gaan.

“Na achttien maanden van hard werken wilden we dat alles goed zou verlopen, en dat was gelukkig ook zo! Je kunt het vergelijken met een bevalling … dat gaat niet altijd over rozen”, aldus Diego wanneer hij terugdenkt aan de nacht van 25 mei 2021.

Maar nog meer dan die nacht zullen hem vooral de maanden die eraan voorafgingen voor altijd bijblijven. Nadat hij in 2016 bij IPM in dienst was getreden om de IT-afdeling te versterken, ontdekte Diego Riera Diaz de vastgoedsite Logic-Immo.be een beetje per toeval. “Een van de verantwoordelijken was ziek en vroeg me om hem te vervangen. Ik stelde toen vast dat de toenmalige website compleet verouderd was. Het was duidelijk, en het moest duidelijk worden gemaakt, dat de site hoognodig in een nieuw jasje moest worden gestoken, en vooral dat dat meer dan een jaar zou duren”, aldus Diego.

We kregen van de directie van IPM het groene licht om met dit enorme project van start te gaan. Als ‘Head of Digital’ van Logic-Immo.be ziet de jongeman een prachtige ‘start-updynamiek’ rond het project ontstaan met een jong, zevenkoppig team.

Als jurist van opleiding en voormalig advocaat was Diego mettertijd doorgegroeid naar een meer bedrijfsgericht profiel. “Ik ben geen developer, maar ik heb wel een opleiding in digitale technologie gevolgd en kan dus de verschillende uit te voeren taken naar prioriteit indelen. Voor Logic-Immo.be heb ik eigenlijk de rol van architect vervuld, eerst door de veroudering van de bestaande website vast te stellen en vervolgens door het bestek van de nieuwe site en de digitale strategie uit te werken en de uitvoering in goede banen te leiden.”

Door deze complete vernieuwing is de gebruikerservaring enorm verbeterd. In vergelijking met de concurrentie bieden we gloednieuwe functionaliteiten aan, zoals het zoeken op wijk en het blacklisten van panden.

Zoals elke nieuwe website heeft ook Logic-Immo.be last van enkele kinderziekten: “We zijn volop bezig met die bugs eruit te halen, maar ik heb het volste vertrouwen in de stabiliteit van de website en in de keuzes die werden gemaakt. Ik ben vooral trots dat we het bestek helemaal konden afwerken, zonder toegevingen te moeten doen. We hebben alles geïntegreerd dat we erin wilden hebben, zonder de gemakkelijkste weg te kiezen door van bepaalde taken af te zien.”

In een volgende artikel hebben we een gesprek met Marie-David Tihon over interessante drieletterige afkortingen, namelijk de SEO en SEA van de nieuwe Logic-Immo.be.

Ontdek de nieuwe website Logic-Immo.be 

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !