François le Hodey verkozen tot voorzitter van Lapresse.be

Onze CEO zal er de belangen van de Franstalige geschreven pers verdedigen in een media-ecosysteem in volle transformatie. En de nieuwe voorzitter heeft al een hele reeks dossiers op zijn tafel liggen, zowel op het niveau van de Federatie Wallonië-Brussel…
9 augustus 2022

Onze CEO zal er de belangen van de Franstalige geschreven pers verdedigen in een media-ecosysteem in volle transformatie.

En de nieuwe voorzitter heeft al een hele reeks dossiers op zijn tafel liggen, zowel op het niveau van de Federatie Wallonië-Brussel (beheerscontract van de RTBF) als op het niveau van de Europese instellingen (wetgeving inzake mediavrijheid).

Het eerste wetgevende onderwerp

Het beheerscontract van de RTBF lijkt de cruciale economische kwestie van het moment. Het definieert dan ook de opdrachten en financieringsmiddelen van de RTBF. Het beheerscontract heeft dus een fundamentele invloed op het wettelijk kader waarbinnen privé-uitgevers de komende vijf jaar (2022-2027) nieuwsactiviteiten zullen realiseren.

Opdracht tot studie  

In aanloop naar de besprekingen die plaatsvinden in het Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel, heeft Lapresse.be drie universiteitsprofessors afgevaardigd om een studie uit te voeren aangaande het aanbod van gratis artikels op de RTBF-website. Met deze studie wil Lapresse.be openbare mandatarissen aansporen om wettelijke voorwaarden te creëren voor een gezond, evenwichtig medialandschap dat open staat voor private initiatieven.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !