Een nieuwe wagen kopen in 2021? Wat denken de Belgen?

Hoe ziet het mobiliteitsgedrag van de Belgen eruit in deze bijzondere tijden? Welke tendensen en gewoonten tekenen zich af? Is er nog een toekomst weggelegd voor bedrijfswagens nu het telewerk veralgemeend wordt? Hoe staan de Belgen tegenover het openbaar vervoer?…
23 februari 2021

Hoe ziet het mobiliteitsgedrag van de Belgen eruit in deze bijzondere tijden? Welke tendensen en gewoonten tekenen zich af? Is er nog een toekomst weggelegd voor bedrijfswagens nu het telewerk veralgemeend wordt? Hoe staan de Belgen tegenover het openbaar vervoer? Om een antwoord te bieden op deze vragen, hebben IPM en Mediahuis in november 2020 een grootschalig onderzoek georganiseerd.

Zowel verwachte als verrassende resultaten

Ipsos organiseerde een enquête bij 800 personen, wat het mogelijk maakte cijfers te verbinden aan bepaalde voorgevoelens, zegt Sibylle de Meeûs, Head of Sales Agencies Market bij IPM Advertising. “Dankzij het onderzoek hebben we meer inzicht in de impact van de coronacrisis op de verplaatsingen van de Belgen. We konden ook meten in welke mate mensen plannen hebben voor de aankoop van een wagen in 2021, bepaalde tendensen afleiden en ons een idee vormen van het budget dat kandidaat-kopers vooropstellen. We werden verrast door bepaalde onverwachte resultaten, onder meer over de markt van tweedehandswagens en over de manier waarop Belgen zich informeren over mobiliteit. “

De ingezamelde gegeven stellen IPM en Mediahuis in staat de markt een up-to-date beeld van alle mobiliteitsaspecten te bieden. Zo kunnen meerdere grote merken die actief zijn in de mobiliteitssector en auto-industrie begin 2021 inhoud ontwikkelen die perfect afgestemd is op de – door de gezondheidscrisis veranderde – verwachtingen van de consumenten.

Acties op maat voor de nationale markt

“Het mobiliteitsonderzoek is tekenend voor de toegevoegde waarde die wij de kantoren en adverteerders willen bieden. Dankzij ons partnership met Mediahuis kunnen wij een relevant aanbod ontwikkelen voor acties op maat op de Belgische nationale markt”, aldus Pascaline Goffin, Head of Marketing, Communication & Events bij IPM Advertising.

Na het mobiliteitsonderzoek staat een tweede enquête op stapel bij de commerciële teams van onze twee persgroepen. Onder de titel ‘De Belgen en geld’ zal dit onderzoek uitpluizen hoe Belgen omgaan met geld en financiële thema’s. We houden u uiteraard op de hoogte.

  • Hebt u interesse in de resultaten van het onderzoek ‘Mobiliteit van de Belgen in tijden van pandemie’?

Neem dan contact op Sibylle de Meeûs

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !