Driemaal meer kliks met onze ‘Adyoulike’-campagnes

Je kunt ze aanpassen naar keuze: kort, lang, vierkant … dun, dik of rond. Nee nee, we hebben het hier niet over de Barbapapa’s, die figuren die de vorm kunnen aannemen van om het even welk voorwerp. Maar wel over native…
6 april 2021

Je kunt ze aanpassen naar keuze: kort, lang, vierkant … dun, dik of rond. Nee nee, we hebben het hier niet over de Barbapapa’s, die figuren die de vorm kunnen aannemen van om het even welk voorwerp. Maar wel over native reclame, die aangestuurd wordt door de ‘Adyoulike’-technologie.

Met Adyoulike kunt u internetreclame aanbieden die zich automatisch aanpast aan de ‘look & feel’ van elke website, of de lezer nu een computer, telefoon of tablet gebruikt”, zegt Christine Winnepenninckx van het team AD Operations Web van IPM Advertising. “Het grote voordeel is dat dit reclameformaat meer in de smaak valt dan de ‘klassieke’ reclame van het type banner. Het is dus gewoon performanter.”

De inhoud wordt verspreid in een vorm die de surfer herkent en op prijs stelt. Dankzij deze perfecte integratie die de betrokkenheid verhoogt, wordt de perceptie van de surfer aanzienlijk verbeterd, wat zich vertaalt in een klikpercentage van ongeveer 0,6%, in vergelijking met een gemiddeld klikpercentage van 0,2% in een digitale omgeving, stellen Alexis, Émilien en Christine van het team AD Operations web vast.

In de praktijk bestaat een Adyoulike-advertentie uit 3 elementen: een titel van maximaal 60 tekens, een wervend tekstje van 200 tekens en een visual. Het principe bestaat erin de surfer naar bepaalde inhoud te leiden. Die inhoud kan ofwel een artikel zijn (bijvoorbeeld ‘partner content’ op lalibre.be), ofwel uw eigen website, ofwel een video of een story, zoals de story’s die men bijvoorbeeld op Instagram ziet.

Voor een succesvolle native campagne raadt het Ad Op-team aan om een onderwerp te kiezen dat inspeelt op de actualiteit. Een voorbeeld? De campagne bit4you (faire un lien ou mettre visuel ?) werkt heel goed, omdat ze perfect aansluit bij wat er momenteel leeft.

De keuze van het beeld is uiteraard van cruciaal belang. Tip: verwijs niet onmiddellijk naar de prijs of het product, maar mik eerder op de esthetiek (25% extra kliks). Idem voor de titel: vermeld uw merk niet, maar wees creatiever, door bijvoorbeeld een vraag te stellen. Breng gerust een groot aantal combinaties van titels en beelden aan: ze worden in real time geoptimaliseerd op basis van de prestaties. Uiteraard staan onze teams klaar om u te adviseren.

Wilt u graag meer weten over Adyoulike? Neem in de eerste plaats contact op met Christine Winnepenninckx en in de tweede plaats met het Ad Op-team.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Paraplu of zonnebril? Uw boodschap in functie van de meteo

Paraplu of zonnebril? Uw boodschap in functie van de meteo

Vanaf nu kunt u bij IPM uw boodschap linken aan de meteo van de dag.       “Elk van onze dagbladen en sites brengen dagelijks het weerbericht”, verklaart Pascale Biesemans, Key Account Manager. “Het idee is om adverteerders de mogelijkheid te bieden om deze...

De onderzoekseenheid van IPM

De onderzoekseenheid van IPM

De onderzoekseenheid werd dit jaar gelanceerd en is het resultaat van de samenwerking tussen een aantal journalisten van de groep IPM (La Libre, La DH, L'Avenir, Paris Match, Moustique, LN24). Het is een idee dat al een tijdje bestaat: « onderzoek bevorderen,...

Ook IPM heeft een baksteen in de maag

Ook IPM heeft een baksteen in de maag

Batibouw blijft een onmisbaar evenement voor elke Belg die geboren is met een « baksteen in de maag ».   "We hebben speciale aanbiedingen voor adverteerders die rond dit thema willen adverteren, zowel voor, tijdens als na de bouwbeurs", vertelt Caroline Bossaert, Head...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !