Debatconferenties ‘Financiën’: succes verzekerd

Patricia Hupin is opgelucht: de debatconferenties ‘Financiën’ gaan weer van start! “Zelfs tijdens de coronacrisis zijn we niet helemaal gestopt. We namen de conferenties op en stuurden de link door naar de ingeschrevenen. Maar ons concept komt uiteraard veel beter…
30 augustus 2021

Patricia Hupin is opgelucht: de debatconferenties ‘Financiën’ gaan weer van start! “Zelfs tijdens de coronacrisis zijn we niet helemaal gestopt. We namen de conferenties op en stuurden de link door naar de ingeschrevenen. Maar ons concept komt uiteraard veel beter tot zijn recht in het echte leven.”

Het formaat van de financiële debatconferentie dateert van 2016 en kwam er op initiatief van Patricia Hupin, Sales Manager Finances bij IPM Advertising, en Isabelle de Laminne, blogster bij MoneyStore.be en redacteur bij La Libre Belgique

Het concept is heel innovatief omdat de journalisten van de economische redactie van La Libre er rechtstreeks bij betrokken zijn.Het evenement is gratis, maar inschrijven is nodig. Het wordt aangekondigd via La Libre Belgique: de papieren krant, website, sociale media, newsletter …  De onderwerpen gaan over financiën in de brede zin van het woord: vermogen, fiscaliteit, vastgoed in het buitenland, duurzame fondsen …  “Altijd in verband met de actualiteit, zoals een wetswijziging die een impact heeft op onze lezers. Het nieuwe erfrecht was bijvoorbeeld een voltreffer”, legt Patricia uit.

Op de bewuste dag worden de lezers ontvangen in het Convergence House van La Libre Belgique in de Frankenstraat in Etterbeek. Het tijdstip wordt gekozen volgens de wensen en noden van de adverteerder: ontbijt, afterwork of ‘s avonds … Een uur lang onderzoekt Isabelle de Laminne een actueel onderwerp, in aanwezigheid van een onafhankelijk expert – prof, notaris, jurist … – en een specialist die aangebracht wordt door de adverteerder. De dag erna verschijnt een samenvatting van de hand van Isabelle de Laminne in de krant.

Dankzij deze debatconferentie staat de adverteerder dus sterk in de kijker bij een hypergespecialiseerde doelgroep. Met La Libre Belgique als topmedium in het economische segment beschikt IPM Advertising over een heel gericht lezerspubliek in al deze thema’s.

De voorbije jaren hebben meerdere adverteerders al een beroep op ons gedaan om hun evenementen te organiseren en hun campagnes kracht bij te zetten. Daarbij profiteren ze van de degelijkheid en invloed van onze media en onze journalisten.

Zin om uw eigen formule ‘debatconferentie’ uit te werken? Neem contact op met patricia.hupin@ipmadvertising.be

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

De polls die in samenwerking met de RTBF werden uitgevoerd in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 - waarvan de eerste op 12 oktober werd gepubliceerd - maken deel uit van de verschillende onderzoeken om te peilen naar politieke attitudes. “Voor de politieke...

Onze apps zijn vernieuwd!

Onze apps zijn vernieuwd!

Een van IPM's hoofdprojecten sinds het begin van 2023 was het pimpen van de DH, La Libre en L'Avenir apps. Missie geslaagd met de lancering van de vernieuwde DH app die werd uitgebracht op 27/11. De volgende twee staan gepland voor het einde van het jaar. Maar waarom...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !