De gezichten van IPM Advertising: Laurent Debraz, tussen vinyl en papier

Toen hij nog studeerde, in de jaren negentig, was Laurent Debraz al fan van elektronische muziek en rave parties. Hij is niet alleen ontwerper van platenhoezen en stripverhaaltekeningen, maar heeft ook een opleiding gevolgd in de verschillende technieken van de grafische keten zoals zeefdruk en offset. “Zo kom ik in contact met de drukkers”, legt […]

Toen hij nog studeerde, in de jaren negentig, was Laurent Debraz al fan van elektronische muziek en rave parties. Hij is niet alleen ontwerper van platenhoezen en stripverhaaltekeningen, maar heeft ook een opleiding gevolgd in de verschillende technieken van de grafische keten zoals zeefdruk en offset. “Zo kom ik in contact met de drukkers”, legt Laurent uit, die momenteel Ad Operations Production Executive is bij IPM Advertising.

In 1998 begint hij bij Logic-Immo te werken, meteen het officiële begin van zijn loopbaan. Wanneer IPM deze site overneemt in 2012, komt Laurent mee. Vandaag verzorgt hij samen met zijn 6 collega’s de grafische samenstelling en opmaak van de reclames en magazines Logic-Immo.be, maar ook van alle supplementen die IPM uitbrengt: een job met veel interactie!

Hij volgt de nieuwste marketing- en reclametrends op de voet en heeft zich erg ingezet voor de invoering van het concept ‘native advertising’ in de Franstalige Belgische pers, vooral bij IPM. Momenteel gaat zijn interesse uit naar andere ideeën die opgang maken in Frankrijk en de Verenigde Staten, zoals “artisanal branding’ en ‘woke branding’.

Door zijn ervaring in de platenindustrie kent Laurent de effecten van de digitalisering op deze sector maar al te goed. “Wat er in de muziekwereld is gebeurd, beginnen we nu ook te zien in de sector van de papieren media. Ik denk dat we daar enkele lessen uit kunnen trekken: zo doet vinyl het beter dan ooit. Dat geeft aan wat we zeker niet moeten doen met de kranten: volgens mij zou het een vergissing zijn om af te stappen van het papier”, aldus Laurent. Hij heeft overigens een ‘mook’-project op stapel staan, een publicatie die het midden houdt tussen een magazine en een boek. “Vinylplaten kennen momenteel een groot succes. De tegenhanger ervan in de media is de ‘mook’, ik droom ervan om er een uit te brengen onder IPM-vlag.”

Met zijn echte urban look is Laurent nog altijd een groot liefhebber van elektronische muziek en platen, hobby’s waarin hij zich thuis uitleeft in de ‘home studio’ die hij zelf in elkaar knutselde.

Bedankt en nog veel succes bij IPM Advertising!

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Doeltreffendheid van reclame: IPM Advertising innoveert

Doeltreffendheid van reclame: IPM Advertising innoveert

Mijn campagne is verschenen ... Maar werd ze opgemerkt en onthouden? Hoe werd ze ervaren? Om een antwoord te geven op deze vragen, heeft IPM Advertising besloten om IPM AdTrackers in te zetten, post-testpeilingen van bepaalde campagnes. “Het is een nieuwe dienst...

De Media Kit 2022 van Paris Match is er

De Media Kit 2022 van Paris Match is er

Hier is de nieuwe Media Kit van Paris Match. De kit 2022 werd volledig herzien en geeft adverteerders en mediabureaus een overzicht van de vele communicatiemogelijkheden van het voornaamste magazine op het vlak van internationale actualiteit. Twee nieuwigheden voor...

Samen zoeken, samen vinden!  Logic-Immo.be op campagne

Samen zoeken, samen vinden! Logic-Immo.be op campagne

Wat zijn onze troeven? Wat onderscheidt ons van onze concurrenten? Waarom zou een immokantoor via ons passeren? Hoe nog meer particulieren de weg wijzen naar onze website en onze magazines? Die vragen waren de laatste tijd dagelijkse kost voor Pascaline Goffin, Head...