De Editions de l’Avenir overgekocht door de IPM Group

Op 22 december laatstleden gaf de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) toestemming aan de IPM Group om de "persactiviteiten" van de Editions de l’Avenir SA en het bedrijf L’Avenir Hebdo SA over te nemen.
22 februari 2021

Naar aanleiding van het overkoopbod door de IPM Group van 17 juli laatstleden voor de krant L’Avenir, het weekblad leJDE.be en de tijdschriften Moustique en Télé Pocket, evenals de reclameactiviteiten en de ermee samenhangende websites, stelde de Belgische Mededingingsautorieit (BMA) na een zeer grondige analyse samen met de revisor vast dat “de geplande operatie geen aanzienlijke concentratie tot gevolg zal hebben die een obstakel zou vormen voor de goedkeuring”.

Als uitgever van de kranten La Libre en La DH, alsook van Courrier International en de Belgische editie van Paris Match, kan de IPM Group door deze verwerving zijn persactiviteiten verder ontwikkelen. “Dit is een fantastisch project met een enorme complementariteit tussen L’Avenir, La Libre en La DH. Ik heb alle vertrouwen in de wil van iedereen om het grootste pershuis van Wallonië en Brussel te worden, aldus François le Hodey, CEO van de IPM Group.

Concreet is de overdracht van de activiteiten van l’Avenir naar het nieuwe filiaal van IPM “EDA Presse” gepland voor 8 januari 2021, samen met de overdracht van LAH (Moustique en Télé Pocket) naar de SA IPM Group.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

De polls die in samenwerking met de RTBF werden uitgevoerd in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 - waarvan de eerste op 12 oktober werd gepubliceerd - maken deel uit van de verschillende onderzoeken om te peilen naar politieke attitudes. “Voor de politieke...

Onze apps zijn vernieuwd!

Onze apps zijn vernieuwd!

Een van IPM's hoofdprojecten sinds het begin van 2023 was het pimpen van de DH, La Libre en L'Avenir apps. Missie geslaagd met de lancering van de vernieuwde DH app die werd uitgebracht op 27/11. De volgende twee staan gepland voor het einde van het jaar. Maar waarom...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !