Dagbladen, hoeders van betrouwbare informatie

Dit is een van de belangrijkste bevindingen van de laatste NP-barometer: de Belgische uitgevers worden gezien als de hoeders van “betrouwbare informatie” en scheppen daarmee een gunstig klimaat voor reclamecampagnes. Dagbladen en hun websites staan op de eerste en tweede…
13 juni 2021

Dit is een van de belangrijkste bevindingen van de laatste NP-barometer: de Belgische uitgevers worden gezien als de hoeders van “betrouwbare informatie” en scheppen daarmee een gunstig klimaat voor reclamecampagnes. Dagbladen en hun websites staan op de eerste en tweede plaats wat betrouwbaarheid betreft, vóór andere media zoals televisie, radio, sociale netwerken en de vrije pers. Deze cijfers presenteren een aanzienlijke stijging sinds 2019 (met 21% en 18%), een effect dat nog wordt versterkt door de stijging van het lezerspubliek in de afgelopen maanden.

News Power, of NP, verenigt 12 Belgische dagbladen aangeboden door vier reclamebureaus, waaronder IPM Advertising. NP bereikt dagelijks 6,1 miljoen lezers met een dekkingsgraad van 63% onder 18+.

Marc Hellingh, de News Power-ambassadeur van de groep, becommentarieert dit nieuwe onderzoek voor ons: “De resultaten bevestigen de trends die vorig jaar werden geschetst, namelijk dat mensen, in de context van ‘fake news’ en extreme standpunten die op sociale netwerken worden verkondigd, veel vragen stellen over de betrouwbaarheid van de informatie die zij lezen. Lezers wenden zich eerder tot de grote, bekende Belgische media, die redactionele inhoud van hoge kwaliteit publiceren, geschreven door echte journalisten. Lezers hebben vertrouwen in onze koppen.” 

Deze betrouwbare omgeving weerspiegelt zich uiteraard in de advertenties: “Lezers hebben meer vertrouwen in een advertentie die in deze betrouwbare context is geplaatst. Het adagium ‘het staat in mijn krant’ is ook terug te vinden in onze advertenties”, merkt Marc Hellingh op.

De NP Media Barometer werd voor het eerst gepubliceerd in 2019, de tweede golf in oktober 2020 en deze editie is dus de derde in zijn soort. De enquête werd in maart 2021 uitgevoerd door het bureau AQ Rate onder 2.000 personen tussen 18 en 70 jaar.

Wilt u genieten van gegarandeerde efficiëntie tegen een voordelige prijs? Profiteer van onze Summerpromo van 11 juni tot 31 augustus: contact info@ipmadvertising.be

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

De polls die in samenwerking met de RTBF werden uitgevoerd in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 - waarvan de eerste op 12 oktober werd gepubliceerd - maken deel uit van de verschillende onderzoeken om te peilen naar politieke attitudes. “Voor de politieke...

Onze apps zijn vernieuwd!

Onze apps zijn vernieuwd!

Een van IPM's hoofdprojecten sinds het begin van 2023 was het pimpen van de DH, La Libre en L'Avenir apps. Missie geslaagd met de lancering van de vernieuwde DH app die werd uitgebracht op 27/11. De volgende twee staan gepland voor het einde van het jaar. Maar waarom...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !