Connecteren zit in het DNA van L’Avenir

In Franstalig België is L’Avenir het lokale medium bij uitstek. De lokale verankering die het zo kenmerkt, lijkt meer dan ooit te functioneren voor L’Avenir. Het jaar 2023 werd afgesloten met uitstekende resultaten voor de titel: financiële toename van digitale…
16 januari 2024

In Franstalig België is L’Avenir het lokale medium bij uitstek. De lokale verankering die het zo kenmerkt, lijkt meer dan ooit te functioneren voor L’Avenir.

Het jaar 2023 werd afgesloten met uitstekende resultaten voor de titel: financiële toename van digitale abonnementen (+36% omzet), een webpubliek dat met 7% groeide in een markt die met 10% kromp, een verdubbeling van de productie van kwalitatieve video’s, de bijlage Deuzio die nu in alle dagbladen van de groep te vinden is… Kortom, L’Avenir zit in een goede flow!

In 2024 hopen we op hetzelfde elan verder te gaan. “We zijn het laatste lokale medium dat verslaggeeft over heel Wallonië, lokaal en microlokaal”, zegt Thierry Remacle, hoofdredacteur.

“Dit DNA dat het succes van onze titel heeft gemaakt, is ons dierbaar. Zowel in print als digitaal willen we als lokaal en regionaal nieuwsmedium zo bereikbaar mogelijk zijn voor onze lezers en daarin onderscheiden we ons echt.”

Deze lokale verankering stelt L’Avenir niet alleen in staat om zijn rol als 4e macht ten volle te vervullen, maar ook om een band te scheppen met het publiek. Thierry Remacle wijst trouwens ook op de kwaliteit en loyaliteit van het lezerspubliek van dit dagblad, waarvan 90% van de omzet uit abonnementen komt. Een enorme troef die hij ook vanuit commercieel oogpunt wil benadrukken, want “als massa- maar kwaliteitsmedium zijn we ook een partner van degenen die aan Franstalige kant de economie doen draaien: we zijn er ook voor hen!”

Wil je meer weten over L’Avenir?

Ontdek ons print en digitale aanbod of neem contact met ons op info@ipmadvertising.be !

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP Pulse, bevestigt de kracht van nieuwsmedia

NP is een uitgebreid pack waarmee u op basis van een gecombineerd tarief kan adverteren in de 12 belangrijkste nieuwsmerken van ons land. Een nationaal advertentieaanbod dat ideaal is qua bereik en CPM. “NP (News Power) is een nationaal aanbod dat de 4 belangrijkste...

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

IPM komt met innovatieve oplossing voor weergerelateerde data !

Een nieuwe data-technologie wordt toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide verticale aanbod van IPM op gebied van weergerelateerde gegevens (zowel print als digitaal): waardoor gerichte campagnes op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd! IPM introduceert een...

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

De media van IPM, uw vierde macht in een verkiezingsjaar

In het verkiezingsjaar 2024 zal de burger best wat keuzes moeten maken. De burger is wat betreft informatie over politieke gebeurtenissen sterk afhankelijk van onze perstitels en vooral La Libre Belgique.   « Politiek nieuws speelt een prominente rol in La Libre...