IPM is de toonaangevende Franstalige persgroep met een bereik van 1.164.326 lezers* !

De jaarlijkse Belgian Publishing Survey van het CIM is zojuist vrijgegeven. Het effect van digitale metingen wordt steeds zichtbaarder. Deze nieuwe editie bevat nu cijfers van video’s en podcasts. We merken een echte boost op vlak van het digitale na…
20 oktober 2023

De jaarlijkse Belgian Publishing Survey van het CIM is zojuist vrijgegeven. Het effect van digitale metingen wordt steeds zichtbaarder. Deze nieuwe editie bevat nu cijfers van video’s en podcasts. We merken een echte boost op vlak van het digitale na de Covid-periode. Bovendien is het aantal print lezers van La DH stabiel gebleven en zien we sinds 2020 zelfs een stijging bij La Libre.

Met haar drie dagbladmerken bereikt IPM Group alle Franstalige Belgen. Merk op dat IPM-titels per regio de leiding hebben in Waals-Brabant, Namen en Luxemburg. In termen van lezersprofielen bevestigt La Libre zijn selectiviteit ten aanzien van hogere sociale groepen, terwijl DH jongvolwassenen blijft interesseren en L’Avenir op een evenwichtige manier over alle segmenten wordt verdeeld.

Volgens de CIM-studie zijn de magazines Moustique, Télé Pocket en Paris Match ook de enige Franstalige magazines die stabiel zijn gebleven of een evolutie tonen. Het emblematische Paris Match bevestigt een mooie stabiliteit van 266.000 lezers per publicatie. En de twee andere IPM-magazines, Moustique en Télé Pocket, noteerden respectievelijk een stijging van 5 en 10%. De prestaties zijn des te interessanter aangezien de evolutie van de weekbladen met -7% vertraagt in de referentieperiode (de interviews werden uitgevoerd van september 2022 tot mei 2023).

Wat de lezersprofielen betreft, stellen we een mooie bevestigde selectiviteit vast van deze tijdschriften onder vrouwen, belangrijke vertegenwoordigers van de VVA’s, en een zekere stabiliteit in andere sociaal-demografische segmenten. In elk geval bevestigt deze laatste CIM het toonaangevende karakter van IPM-tijdschriften in hun categorie, en ook in elke selectie van ‘mainstream’ tijdschriften in het algemeen.

Contact: Sophie Vanderwinkel, sophie.vanderwinkel@ipmgroup.be

*Survey: CIM Press Audience Study 2023, reach 16+ dailies + supplements + magazines

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

Verkiezingen 2024: La Libre Belgique, uw vierde macht

De polls die in samenwerking met de RTBF werden uitgevoerd in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 - waarvan de eerste op 12 oktober werd gepubliceerd - maken deel uit van de verschillende onderzoeken om te peilen naar politieke attitudes. “Voor de politieke...

Onze apps zijn vernieuwd!

Onze apps zijn vernieuwd!

Een van IPM's hoofdprojecten sinds het begin van 2023 was het pimpen van de DH, La Libre en L'Avenir apps. Missie geslaagd met de lancering van de vernieuwde DH app die werd uitgebracht op 27/11. De volgende twee staan gepland voor het einde van het jaar. Maar waarom...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !