Véronique Le Clercq en “La Libre Immo”: hoe alles is begonnen

“Een leuke uitdaging …” Dat is de reactie van Véronique Le Clercq toen ze voor het eerste hoort spreken van de vastgoedbijlage die La Libre Belgique wil lanceren. We zijn 1992 en de jonge vrouw, die pas haar diploma economische…
17 augustus 2021

“Een leuke uitdaging …” Dat is de reactie van Véronique Le Clercq toen ze voor het eerste hoort spreken van de vastgoedbijlage die La Libre Belgique wil lanceren. We zijn 1992 en de jonge vrouw, die pas haar diploma economische wetenschappen heeft behaald, wil de uitdaging aangaan. “Er werd me een contract van maximaal één jaar aangeboden en ik kende niets van vastgoed. Ik heb alles gelezen wat er over het onderwerp bestond en heb na een marketingstudie een koers uitgestippeld die hout leek te snijden”.

Bijna dertig jaar later is Véronique Le Clercq er nog steeds: ze is zelfs uitgegroeid tot een echte figuur binnen de vastgoedsector in België. Haar “Libre Immo”, dat elke donderdag in La Libre Belgique verschijnt, is vandaag een niet meer weg te denken referentie uit de vastgoedactualiteit. “In 1992 heette de bijlage nog “Les nouvelles immobilières”. Daarna kreeg ze enkele jaren lang de naam “Tribune de Bruxelles” alvorens definitief te kiezen voor “Libre Immo”, vertelt ze.

La Libre Immo, dat zich vooral toelegt op nieuws over en advertenties voor onroerend goed, is in de loop der jaren natuurlijk geëvolueerd. De bijlage, die geschreven wordt door de journalisten van La Libre, is vandaag de dag opgebouwd rond de volledige actualiteit van het vastgoed, zowel voor de woningmarkt als voor de bedrijfsmarkt, en dit zowel in België als in het buitenland. Hierbij komen nog de Zooms résidentiels, waarin een wijk of een gemeente worden voorgesteld, en de redactionele dossiers over zeer specifieke thema’s. De komende weken zullen de journalisten het hebben over het MIPIM-beurs, maar ook over luxevastgoed, de lichtgewicht woning, kantoren, de Ardennen, landbouwgronden, woningen voor senioren,

“Maar dit is niet alles. Intussen hebben we L’Essentielle Immo gelanceerd om onze trouwe lezers een Franstalig prestigieus vastgoedtijdschrift aan te bieden dat alle eerste zaterdagen van de maand verschijnt in de nationale editie van La Libre. “

Met Marie Pok als hoofdredactrice worden in dit tijdschrift van topkwaliteit meer tijdloze artikels voorgesteld die gewijd zijn aan architectuur, meubilair, design, decoratie, … alsook rondetafelgesprekken over vastgoed.

In het volgende nummer dat op 4 september zal verschijnen, zal het onderwerp van de lichtarmaturen worden besproken. In ditzelfde nummer zal ook een rondetafelgesprek worden gepubliceerd dat ter gelegenheid van MIPIM gewijd is aan de bedrijfsmarkt.

Deze rondetafelgesprekken zijn een echt fabrieksmerk van Véronique Le Clercq, die erom bekend staat dat ze debatten voert rond een onderwerp uit de vastgoedactualiteit.

Anderzijds werden er regelmatig “Lunchs Immo” worden georganiseerd voor haar klanten.  “Dankzij deze ontmoetingen kunnen vertrouwensrelaties worden opgebouwd en solide en geloofwaardige netwerken worden gecreëerd. Ze zijn volstrekt relevant, zelfs en misschien vooral met de opkomst van het digitale. Men zegt me nu al 5 jaar lang dat papier dood is, maar uiteindelijk zijn mijn twee baby’s – La Libre Immo en L’Essentieel Immo – sterk gegroeid en zijn er nog steeds! “.

Wil u meer informatie over La Libre Immo en over l’Essentielle Immo,

neem dan contact op met Vero.LeClercq@IPMImmo.be

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !