De sport stopt nooit!

Wanneer men van de rust houdt, moet men geen sportjournalist worden … Dat is de conclusie van ons interview met Jonathan Lange, hoofdredacteur sport bij IMP! Na het Europees kampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk, die alle energie hadden…
17 augustus 2021

Wanneer men van de rust houdt, moet men geen sportjournalist worden … Dat is de conclusie van ons interview met Jonathan Lange, hoofdredacteur sport bij IMP! Na het Europees kampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk, die alle energie hadden opgeslorpt, had IPM 5 journalisten naar Tokio gestuurd om de Spelen te verslaan.

We zouden kunnen denken dat na deze knotsgekke triptiek de zaken iets rustiger zouden worden. “Helemaal niet,” merkt Jonathan op. De sport stopt nooit! Het kampioenschap voetbal ligt al ver achter ons en eind augustus gaat in het teken staan van de motorsport, een van onze sterke punten: er zijn heel wat Belgen die meedoen aan de 24 uur van Le Mans en daarna is er de Grote Prijs van Spa in een regio die zwaar getroffen is en waar onze lezers er nood aan hebben om hun zinnen te verzetten. Dit wordt al snel gevolgd door het Wereldkampioenschap wielrennen en de Rode Duivels in de Final Four van de Nations League …”

Een bange laatste minuut …

Een korte debriefing over de Olympische Spelen van Tokio? Kort samengevat is alles globaal genomen goed verkopen binnen een toch wel heel bijzondere context … “Ik denk dat we de 100 PCR-tests voor onze journalisten hebben overschreden,” glimlacht Jonathan, waarbij hij denkt aan de korte bange laatste minuut voor een van de journalisten. “Geblokkeerd door de overstromingen heeft hij problemen ervaren om zijn anti-COVID-test tijdig te ondergaan. Om Japan binnen te mogen, moesten de tests uitgevoerd worden in een erkend Belgisch centrum. Er zijn er weinig in België, wat de zaken iets complexer maakte. Eenmaal ter plaatse was de ultrastrenge quarantaine geen fabeltje. Voortdurend begeleid door Japanse vrijwilligers, mochten onze journalisten de laatste drie dagen van hun verblijf de “Olympische bubbel” verlaten. Dit was een kleine bevrijding! “

In Tokio was er weinig ruimte om te improviseren. Alle toegangsaanvragen voor de vijf journalisten van IPM moesten 14 dagen op voorhand gedetailleerd worden ingediend. Vandaar een enorm werk in aanloop naar het evenement: eenmaal ter plaatse was er geen sprake van om even vrij rond te wandelen!

Grondig werk

Dit grondig werk illustreert alle knowhow waarover onze teams beschikken. Voorbeelden met name van ontmoetingen tussen Eddy Merckx en zijn kleinzoon Luca Masso, Olympisch kampioen hockey op het grasveld in 2016, of met Justine Henin en Nafi Thiam, twee uitzonderlijke kampioenes of tussen Kevin Borlée en Kim Gevaert.

Met zijn 40 professionele journalisten is de sportredactie van IPM de grootste van het land. Elke week produceert ze 650 pagina’s “op papier” naast diverse andere formaten, zoals podcasts, Facebook Live, Instagram-verhalen, video’s, … Ze hanteert een uitzonderlijke slagkracht en knowhow voor de 3 dagbladen van de groep: La DH, La Libre en L’Avenir. Elke redactie werkt volgens het concept van een persagentschap dat alle onderwerpen bestrijkt om de competities in al hun dimensies tot leven te brengen: schriftelijk, audio en video.

IPM-Fout404

IPM Reclame redactie

Ons team is gespecialiseerd in communicatie, journalistiek, media en vele andere gebieden. Ons doel? Om u de geheimen van succesvolle bedrijfscommunicatie en de optimalisering van reclamebudgetten te geven om uw doelstellingen te bereiken.

Onze andere artikelen

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Studio business: maak een uitzending op maat met LN24

Het Brandhouse-team van LN24, de eerste 24-uurs nieuwszender, biedt u taylor-made oplossingen voor meer zichtbaarheid. Cindy Legros, business developer : “ Met LN24 Brandhouse zetten we de kracht van onze televisie-ervaring in voor uw bedrijf, om uw doelpubliek...

Newsletter IPM Advertising
Restez informé de notre actualité et de nos dernières offres !